Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

De ce să acorzi întâietate lui Dumnezeu?„Să nu ai alți dumnezei afară de Mine” (v.3)

Pentru lectură și meditație – Exodul 20:1-17Ps. 27:1-14; Osea 12:6; Is. 8:17
1. Care este îndemnul psalmistului?
2. De câte ori „aștepți” după Domnul?
Spunem că dacă am învăța să aducem îndoielile noastre, temerile noastre și confuzia noastră la Dumnezeu și să vorbim cu El despre ele în rugăciune cu credință, în biserică ar exista mai puține probleme și o nevoie mai scăzută de consiliere personală.
Aceasta nu înseamnă, cum am mai spus, că lucrarea de consiliere este invalidată pentru că, așa cum arată clar și Scriptura, ea ar trebui să joace un rol vital în fiecare congregație creștină: „… sunt încredințat că sunteți plini de bunătate, că aveți multe cunoștințe și că astfel sunteți în stare să vă sfătuiți unii pe alții”. Vor exista momente când, chiar dacă am vorbit cu Dumnezeu despre problemele și confuzia noastră, călăuzirea și lumina de care avem nevoie, vor veni nu direct de la El, ci prin gura unui pastor, a unui prieten sau a unui consilier.
Ideea principală pe care vreau s-o enunț este că trebuie să învățăm principiul spiritual de a avea un dialog cu Dumnezeu înaintea de a intra în dialog cu altcineva. De ce este important acest lucru? Pentru că dependența noastră spirituală trebuie să fie înrădăcinată în Dumnezeu nu în altcineva. Este atât de ușor să pierzi sentimentul dependenței de Dumnezeu, de aceea trebuie să ne împotrivim oricărui lucru care contribuie la acest fenomen. În cele din urmă, care este esența păcatului? Nu este oare independența – încercarea omului de a-și găsi singur soluții la problemele lui în loc să descopere perspectiva lui Dumnezeu asupra acelor probleme? Dacă însă Dumnezeu ne călăuzește spre un alt membru al familiei Sale pentru ajutor și sfat, atunci e bine. Dar rădăcinile dependenței noastre trebuie fixate ferm în Dumnezeu.O Dumnezeule, deschide-mi ochii pentru a vedea pericolele de a fi centrat în mine sau în alții. Dacă vreau să trec de la confuzie la încredere, trebuie să fiu centrat în Tine. Ajută-mă să te fac centrul vieții mele – astăzi și în fiecare zi. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: