Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Mai tolerant decât poporul Său„Până când, Doamne, mă vei uita neîncetat? Până când îți vei ascunde fața de mine?” (v.1)Pentru lectură și meditație – Psalmul 13:1-61 Împ. 19:1-21; Rom. 15:5; Ps. 86:5
1. Cum i-a vorbit Ilie Domnului?
2. Cum a răspuns Domnul?
De îndată ce am văzut importanța de a aduce toate îndoielile și confuziile noastre direct la Dumnezeu, următoarea întrebare care trebuie rezolvată este aceasta: cum îi vom spune Celui Atotputernic exact ce este în inima noastră? Ne vom duce noi înaintea Lui cu un limbaj eclesiastic și cu un ton pios? Nu; cu Dumnezeu trebuie să vorbim natural, deschis și cinstit – spunându-i exact ce credem și cum ne simțim.
Examinăm din nou primele patru versete din profeția lui Habacuc, și ce găsim? Găsim un om care vorbește cu Dumnezeu într-o manieră care la prima vedere pare ireverentă și impertinentă. În textul de astăzi vedem întâmplându-se un lucru asemănător. Ați observat că, în momente când anumite personalități din Vechiul Testament s-au simțit confuze sau supărate pe Dumnezeu, i-au spus lui Dumnezeu exact ce au gândit și au simțit – uneori într-un limbaj dur și aproape de punctul obrăzniciei?
Habacuc era supărat pentru că Dumnezeu nu-i răspunsese la rugăciuni. Aproape că auzi mânia și frustrarea din cuvintele lui în timp ce bate la ușa cerului: „Doamne, sunt confuz. De ce nu-mi răspunzi la rugăciune? Cât timp va mai trece așa? Când vei face ceva în privința acestor probleme mari?” Îi spune oare Dumnezeu să tacă din gură sau să-și rearanjeze întrebările într-un limbaj mai acceptabil? Se îndepărtează El de lângă profet cu o atitudine de dezgust? Nu, pentru că așa cum am spus mai devreme – Dumnezeu poate îndura orice. S-ar putea să nu te fi gândit înainte, dar vorbesc despre un adevăr care este exemplificat de multe ori în Scriptură – Dumnezeu este mai răbdător și mai tolerant ca oricare dintre copiii Lui.Tatăl meu și Dumnezeu meu, când mă gândesc cum reacționez când oamenii sunt mânioși pe mine, stau și mă minunez de felul cum răspunzi Tu celor ce sunt mânioși pe Tine. Învață-mă să fiu mai mult ca Tine, Doamne. În numele lui Cristos. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: