Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Tăcerea lui Dumnezeu„De ce să fii ca un om încremenit … Tu ești în mijlocul nostru, Doamne, și Numele Tău este chemat peste noi …” (v.9)Pentru lectură și meditație – Ieremia 14:1-9Ioan 11:1-44; Ps. 55:1-2; Ps. 77:9
1. Ce s-a întâmplat când Isus a fost chemat de cele două surori?
2. Cum a privit Marta acest lucru?
Înainte de a începe să examinăm cel de-al treilea pas pe care trebuie să-l facem dacă vrem să trecem de la confuzie la încredere, este necesar să mai petrecem o zi studiind întrebarea: care a fost cauza profundei confuzii lăuntrice a lui Habacuc? Au existat câteva motive, dar cel major a fost faptul că Dumnezeu nu s-a arătat interesat să răspundă rugăciunii sale: „Până când voi striga către Tine, Doamne, fără să asculți? Până când mă voi tângui ție, fără să dai ajutor?” (Habacuc 1:2).
Nu există confuzie mai mare decât cea care se naște din „rugăciunea fără răspuns” – și în mod deosebit când știm că ceea ce cerem în rugăciune este după voia divină. Unii dintre cei care citiți această carte vă puteți găsi exact în această situație. V-ați rugat pentru lucruri pe care Dumnezeu a promis că le va da, dar răspunsul încă nu vine.
Întrebarea care mi se pune cel mai frecvent este aceasta: „De ce nu răspunde Dumnezeu la rugăciunea mea când știu că mă rog după voia Sa?” Se spune că Teresa de Avila i-a zis odată lui Dumnezeu când n-a primit răspuns la rugăciunea ei pe care știa că a făcut-o după voia Sa: „Doamne, nu mă mir că ai atât de puțini prieteni, dacă-i tratezi în felul acesta”. Cât de tăcut și inactiv pare a fi Dumnezeu câteodată! Dacă experimentezi „tăcerea lui Dumnezeu” în acest moment al vieții tale, atunci vei simpatiza într-o oarecare măsură cu felul în care s-a simțit Habacuc. Nu te va ajuta prea mult să zici că și alții s-au simțit ca tine, deși este adevărat.Tată, ajută-mă ca mângâierea mea în timp de tăcere spirituală s-o găsesc în cunoașterea faptului că și alții au trecut pe acest drum. Prin această experiență au ajuns să priceapă și să înțeleagă mai mult – și eu vreau acest lucru. Mulțumesc, Tată. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: