Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Motivul tăcerii lui Dumnezeu„Căci în zilele voastre voi face o lucrare, pe care n-ați crede-o dacă v-ar povesti-o cineva! (v.5)Pentru lectură și meditație – Habacuc 1:5Mat. 13:24-58; Marcu 16:14; Ev. 4:11
1. Ce L-a oprit pe Isus să facă mai multe minuni?
2. Ce ne oprește pe noi să primim mai mult de la Dumnezeu?
Ajungem acum la al treilea pas pe care trebuie să-l facem în progresia noastră de la confuzie la încredere: Dă-i lui Dumnezeu o oportunitate să răspundă! Este meritul lui Habacuc că după ce i-a spus lui Dumnezeu ce credea despre El, a stat liniștit și a ascultat răspunsul divin. Unul dintre lucrurile de care trebuie să ne aducem aminte este acesta: rugăciunea implică nu numai să-I vorbești lui Dumnezeu, ci și necesitatea ca Dumnezeu să-ți vorbească.
De îndată ce Habacuc și-a terminat discursul și era gata să asculte, Dumnezeu a început să-i răspundă profetului – dar nu în felul cum se aștepta profetul. În primul rând, Dumnezeu îi spune că în ciuda tuturor aparențelor, El nu este inactiv: „Căci în zilele voastre voi face o lucrare …” și chiar dacă fusese inactiv, aceasta s-a datorat numai refuzului din partea profetului și a poporului pe care-l reprezenta de a primi soluția propusă de Dumnezeu: „… pe care n-ați crede-o dacă v-ar povesti-o cineva!”
Este evident că Dumnezeu nu făcea ceea ce-și imagina profetul – să stea retras și să dea voie evenimentelor să decurgă neverificate. El și pusese deja în funcțiune planurile și scopurile Sale, dar într-un fel pe care Habacuc l-ar fi considerat inacceptabil și de necrezut. Începem noi oare să înțelegem acum că unul dintre motivele pentru care trecem prin momente de confuzie și frustrare spirituală este că deși suntem suficient de maturi să punem întrebări, nu suntem suficient de maturi să primim răspunsuri? Care-i motivul pentru care Dumnezeu își dezvăluie față de noi planurile și motivele Sale când știm că inima noastră nu dorește și este nepregătită să urmeze calea pe care Dumnezeu o consideră cea mai bună pentru noi?Tată, recunosc că tăcerea Ta nu este din cauza susceptibilității, ci din cauza ideilor mele preconcepute – idei care mă fac să fiu nepregătit și incapabil să primesc răspunsurile Tale. Ajută-mă să birui această problemă, Doamne. Mă rog în numele lui Isus. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: