Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Durerea rugăciunii care primește răspuns„Iată, voi ridica pe haldei, popor turbat și iute, care străbate întinderi mari de țări …” (v.6)

Pentru lectură și meditație – Habacuc 1:6-11Iona 1:1-4:11
1. De ce a fost Iona supărat?
2. Ce voia el?
Când Domnul anunța că se va folosi de haldeii cei răi și cruzi ca să-și curețe poporul și să-l vindece, Habacuc a rămas înmărmurit. Haldeii, un trib din sudul Babiloniei, erau teroriști care aveau o deosebită plăcere în cotropirea și torturarea dușmanilor lor. Ascultă cum descrie Dumnezeu armatele haldeilor în textul pe care îl studiem astăzi: „… este o lege pentru el însuși și își aduce singur onoarea. Caii lui sunt mai iuți decât leoparzii, mai sprinteni decât lupii de seară … zboară ca vulturul care se repede asupra prăzii …” (v.7-8).
Rugăciunea lui Habacuc a primit răspuns, dar nu răspunsul pe care-l aștepta el. Acum profetul este mai confuz ca oricând. În primul rând, lui Dumnezeu i-a trebuit mult timp până i-a răspuns, și când i-a răspuns, răspunsul pe care L-a dat a fost mai greu de suportat decât tăcerea. De multe ori oamenii îmi spuneau: „Ce poate fi mai greu decât durerea unei rugăciuni fără răspuns?” De obicei le răspund: „Durerea unei rugăciuni care primește răspuns”.
Habacuc știa bine ce ar vrea să facă Dumnezeu – să pedepsească națiunea Israel și să trimită trezirea spirituală. Dar când Dumnezeu i-a spus că se va folosi de armata nemiloasă și rea a haldeilor ca să-i pedepsească, profetul a fost supărat. Să primești un răspuns la care nu te aștepți nu este o experiență ieșită din comun în viața de credință. Când Augustin pleda înaintea lui Dumnezeu pentru lumină ca să biruiască problemele grele cu care se confrunta, Dumnezeu i-a dat lumină – dar primul lucru pe care i l-a descoperit a fost senzualitatea și lipsa lui de pudoare. Când ne rugăm, ne luăm anumite riscuri, pentru că uneori Dumnezeu ne spune lucruri pe care n-am vrea să le cunoaștem.Tatăl meu și Dumnezeul meu, ajută-mă să înțeleg că în momentul când rugăciunile mele primesc răspunsul pe care nu-l aștept, aceasta se întâmplă pentru că Tu dorești ce-i mai bun pentru mine. Ajută-mă nu doar să înțeleg, ci și să accept. În numele lui Isus. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: