Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Tremurând în lumină!„Îmi bate inima cu putere, m-apucă groaza; noaptea plăcerilor mele ajunge o noapte de spaimă” (v.4)Pentru lectură și meditație – Isaia 21:1-10Dan. 10:1-21; Plân. 3:22-23; Ap. 1:17
1. Cum au răspuns Daniel și Ioan față de viziunea dată de Dumnezeu?
2. Cum este exprimată mila lui Dumnezeu?
Continuăm să discutăm subiectul despre durerea care rezultă uneori din răspunsul dat rugăciunii. Și Isaia, nu numai Habacuc, a simțit acest lucru.
Isaia a cerut lumină în situația politică a vremii lui – o chestiune religioasă a unui profet evreu, cât și una politică. El a cerut de la Dumnezeu pricepere și putere de pătrundere în lucrurile care erau ascunse de alții. Isaia s-a rugat pentru iluminare divină prin care privirile lui să străpungă viitorul ca astfel să poată vesti un cuvânt profetic poporului său. Și Dumnezeu i-a dat lumină! Rugăciunea lui a primit răspuns! Răspunsul s-a transformat într-o zonă crepusculară crescândă. El a văzut – dar cele văzute i-au umplut sufletul cu teroare. Când a știut, și-a dorit să nu fi știut. Lumina strălucea împrejurul lui, dar durerea revelației aduse de lumină l-a făcut să dorească să se întoarcă înapoi în întunericul necunoașterii lui.
Ce a văzut Isaia? A văzut poporul pe care-l iubea frânt de puterea dușmanului. A văzut casele lor și orașele lor spulberate de dușmanul cel mai de temut. Dumnezeu răspunse rugăciunii lui și i-a dat înțelegerea pe care a dorit-o, dar el a rămas bolnav în urma dorinței lui de a putea prevesti și cu trupul tremurând de o teamă anticipată. Iată cum parafrazează o versiune a Bibliei textul de astăzi: „Mi se învârte mintea; inima îmi bate cu iuțeală; sunt cuprins de-o spaimă mare. Toată plăcerea din timpul nopții dispare. Stau treaz și tremur”. Poate că de multe ori este mai bine să rămâi în întunericul ignoranței decât să tremuri în lumina revelației.O Tată, ajută-mă să fiu mai apropiat de căile și scopurile Tale. Învață-mă diferența între dorință și cerință – dorința de a cunoaște mă poate lăsa să pribegesc, dar cerința de a cunoaște mă poate lăsa tremurând. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: