Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Lumina arde …„Cât sunt de sus cerurile față de pământ atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre” (v.9)Pentru lectură și meditație – Isaia 55:1-13Ps. 40:1-17; Ps. 139:17; Ier. 29:11
1. Cum a descris psalmistul gândurile lui Dumnezeu?
2. Care este esența gândurilor lui Dumnezeu?
Acum, după ce am văzut cum au experimentat Habacuc și Isaia durerea răspunsului la rugăciune, vom lua în considerare câteva exemple extrase din perioade de timp mai apropiate nouă.
Când marele predicator metodist Thomas Champness a fost numit pentru prima dată evanghelist în New Castle pe Tyne, a îngenuncheat și i-a cerut lui Dumnezeu mai multă lumină. Domnul i-a zis: „Te vei concentra exclusiv pe câștigarea oamenilor la Mine … și să nu-ți pese de reputația ta ca predicator”. Thomas Champness a fost cunoscut ca unul dintre cei mai mari predicatori ai vremii sale, o reputație de care, potrivit biografiei lui, a fost foarte puțin mândru. Și Dumnezeu a zis: „Renunță la ea”. A cerut lumină, dar lumina l-a ofilit cu o căldură intensă și fierbinte.
Ai auzit de Hugh Price Hughes? Și el a fost un mare predicator al vremurilor moderne – și un om foarte instruit. Când era tânăr, i-a cerut lui Dumnezeu să-l călăuzească în cariera sa, și Domnul i-a zis: „Vreau să fii un predicator al Evangheliei”. A fost destul de speriat pentru că nu la aceasta se aștepta. Imediat și-a dat seama că îndemnul și chemarea la lucrare însemnau – venit mic, abandonarea plăcerii de a cerceta, și multe altele. I-a trebuit destul de mult timp ca să accepte chemarea divină și să se acomodeze cu ea, dar de îndată ce a acceptat-o, a devenit un mare predicator și un slujitor ales al lui Dumnezeu. Doamna Hugh Price Hughes a fost întrebată care a fost cel mai mare sacrificiu pe care l-a făcut soțul ei, și ea a răspuns: „Ar fi putut deveni un mare om de știință, dar a ales, la dorința lui Dumnezeu, să fie un simplu predicator al Evangheliei”.Tatăl meu și Dumnezeul meu, în fiecare zi sunt expus la adevărul că întotdeauna Tu dai ce-i mai bun celor care Te lasă să alegi Tu. Ajută-mă să aleg căile Tale, nu ale mele – pentru că atunci, și numai atunci voi experimenta adevărata libertate. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: