Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

„Nu voi face”„Pe orice mlădiță care este în mine și n-aduce roadă, El o taie; și pe orice mlădiță care aduce roadă, o curățește …” (v.2)

Pentru lectură și meditație – Ioan 15:1-11Iacov 4:1-17; Ps. 52:3; Prov. 2:14
1. Cum definește Iacov păcatul?
2. Ce este aplicația personală?
Petrecem timp meditând la faptul că răspunsurile pe care le primesc rugăciunile noastre nu sunt întotdeauna răspunsurile pe care le dorește inima noastră. Pe acestea le numim „durerea rugăciunii care primește răspuns”. Un predicator ne spune cum a ținut o serie de predici în biserica sa despre subiectul călăuzirii și în ultimul mesaj al acelei serii i-a încurajat să pună la încercare cele auzite de la el. „Urmați principiile pe care le-am dat”, a zis el, „și pe urmă vă voi ruga să-mi spuneți ce s-a întâmplat”.
După câteva săptămâni, a observat că o femeie care participase la toate predicile despre călăuzire nu mai venea la biserică – deci s-a hotărât să-i facă o vizită. În timpul vizitei, a întrebat-o pentru ce motiv nu mai venea la biserică. Aceasta i-a răspuns că nu mai venea la biserică din cauza dezamăgirii pe care o experimentase după ce a pus în aplicare principiile pe care le învățase despre călăuzire. „Ce s-a întâmplat?”, întrebă pastorul îngrijorat. „N-ai auzit nimic?” „O, ba da”, a răspuns femeia, „am auzit foarte bine. Mi-am dat seama că ar trebui să-i scriu șiretei de cumnată-mea, cu care m-am certat cu șapte ani în urmă. Nu voi face acest lucru …”.
Versetul care-mi vine în minte în timp ce vă relatez această întâmplare sunt sigur că-l cunoașteți bine: „Și judecata aceasta stă în faptul că, o dată venită lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele” (Ioan 3:19). Cu riscul că mă voi repeta, ideea este atât de importantă, încât trebuie enunțată din nou. Nu uita niciodată că atunci când te rogi pentru lumină, ea s-ar putea să-ți descopere mai mult decât dorești.Doamne, mă rog pentru aceste trei lucruri: Să te văd pe Tine mai clar, să Te iubesc mai mult, să Te urmez îndeaproape – în fiecare zi. Îți cer în numele prețios al lui Isus. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: